Slik velger du riktig: elsykkel Slik velger du riktig: elsykkel

Slik velger du riktig: elsykkel

Har du bestemt deg for å investere i en elsykkel? Da har du gjort et bra valg. For at du skal få mest mulig ut av produktet får du her litt tips og råd om hvordan du kan velge rett elsykkel for dine behov og forutsetninger.

Hva har du tenkt å bruke elsykkelen din til?


Avhengig av hvordan hverdagen din og dine behov ser ut, bør valget av elsykkel være deretter. Du kan starte med å velge ett eller flere alternativer fra spørsmålene nedenfor:

• Sykler du mye på landeveier?
• Har du mange bakker i veiene du skal sykle?
• Trenger du å kunne sykle langt på én ladning eller står byturer på agendaen?
• Har du tenkt å sykle hele året?

Selv om én og samme elsykkel kan krysse av for mange ulike behov, er det egenskaper ved hver av dem som er verdt å ta hensyn til.
Du må for eksempel tenke på hva slags underlag elsykkelen din trenger for å kunne mestre og hvilke krav du har til rekkevidde (hvor langt elsykkelen kan kjøre før den må lades), motorkraft og komfort.

La oss veilede deg videre, slik at du kan finne riktig modell.

Hvilken sykkeltype er du?

Pendleren/utflukteren – For å få en så komfortabel sykkelopplevelse som mulig på ujevnt underlag er en låsbar dempergaffel ideelt. Oftest låser du dempergaffelen når du sykler på asfalt. Dette fordi kraften fra pedalene brukes på en bedre og mer energibesparende måte. Videre må sykkelen helst ha god rekkevidde og være utstyrt med bagasjebrett og lys.

Mosjonisten – Du som liker å sykle langt og mye på landevei bør ta en titt på elsyklene som tåler varierende underlag, som har låsbar dempergaffel, kraftig motor, lang rekkevidde og bredere dekk enn gjennomsnittet.

Optimalt for grus og asfalt: Hybrid elsykler og terrengsykler.

Terrengentusiasten – Mange av våre elsykler ruller like godt på grusveier som på asfalt, men vil du utfordre terrenget og vinne over det, bør du se etter flere funksjoner enn de som er nevnt ovenfor.
Bredere dekk med pigger som griper godt i underlaget, flere gir å velge mellom og utformingen av rammen er andre faktorer som utgjør en forskjell for terrengopplevelsen.

For å bytte mellom terreng- og grusveier anbefaler vi en terrengsykkel. Men hvis du vil ta det tøffeste terrenget, bør du sjekke ut våre fatbikes med ekstremt brede og kraftige dekk.

Optimalt for terreng – Elektriske terrengsykler og fatbikes

Sykkeldeler som greit å ha vite hva er

Motor


Motoren kan plasseres bak, foran eller midt på sykkelen. En midtmontert motor er å foretrekke fordi plasseringen gir sykkelen en god vektbalanse og et jevnt og godt grep. I tillegg er vedlikehold, som for eksempel dekkskift, forenklet da det ikke krever å fjerne/flytte deler av motoren, sammenlignet med om motoren er montert på bak- eller forhjul.

Motoroptimalisering et godt valg

Vi anbefaler alltid motoroptimalisering til våre kunder. Motoroptimaliseringen hindrer at motoren slår seg av ved høyeste hastighet på 25 km/t, du får en jevnere overgang og en hastighetsøkning på 10 %.

I tillegg bidrar den jevnere overgangen fra motoroptimalisering til at motoren er 20 % mer energibesparende.

Batteri

Batteriet sørger for at motoren får strøm. En høyere verdi (regnet i Wh, watttimer) gir høyere kapasitet. Skal du sykle lengre strekninger bør du derfor ha et batteri som har høy Wh-verdi. Elsyklene våre er utstyrt med litium-ion-batterier, fordi de har høy effektivitet, mindre miljøpåvirkning og lades opp raskere.

Rammestørrelse

De fleste sykler kommer i flere størrelser. Det som endres er størrelsen på rammen. Rammestørrelse er avstanden målt langs seterøret, fra midten av sykkelens bunnbrakett til midten av topprøret. Høyden din er avgjørende for hvilken størrelse du skal velge. Du finner mer informasjon om dette på respektive produktside.

Du kan selvfølgelig også besøke oss i våre butikker for å teste hvilken rammestørrelse som passer deg best.

Vi har et bredt utvalg av elsykler i alle prisklasser. Ta gjerne en titt på hele utvalget: Se mer