Etterstramming av foldemekanisme Etterstramming av foldemekanisme

Etterstramming av foldemekanisme

Hvorfor oppstår slark?

Slark i styret vil kunne dukke opp helt uvilkårlig, men har som oftest utgangspunkt i kjørestil eller lite etterstramming av skruer. Uansett - det bør rettes opp umiddelbart, slik at man ikke gjør slarken permanent. 

Det er veldig viktig å etterstramme foldemekanismen jevnlig. Hvis man merker bevegelse i styrestangen bør styrestangen strammes med en gang.

Strammer man ikke foldemekanismen og fjerner bevegelsen i styrestangen, kan festet til foldemekanismen bli utslitt og etter hvert defekt. Dette kan resultere i at styrestangen folder seg ned under kjøring og må mest sannsynlig byttes, dette dekkes ikke av reklamasjonen. 

 

Hvordan forhindre slark og slitasje i styrestaget:

For å unngå slark i styret og i foldemekanismen er det ekstremt viktig med aktiv vektfordeling på ståbrettet. Hold en fot fremme og en fot plassert bak. Ved akselerasjon fordeler du vekten mer til den bakerste foten, ved bremsing fordeler du vekten mer til den fremre foten. Som følge av vektstangprinsippet blir kraften belastet nederst på styrestaget enorm ved full
akselerasjon & full nedbremsing når man drar og lener seg på styret. Dette unngår man ved aktiv vektfordeling, og derav unngås også mye slitasje på styrestaget.

 

Videoguide

Se vår side for teknisk hjelp for å sjekke om vi har guide for stramming av foldemekanisme på ditt produkt.

Videoen nedenfor demonstrerer stramming av foldemekanismen for E2S V1, E2S V2 (2018-2020), E2S V2 PRO, E2S JUNIOR, M365, Mi Pro, Mi Pro 2.

 

For stramming av slark på Long Range, trykk HER.