Hvilke dekk er optimale for din el-sparkesykkel? Hvilke dekk er optimale for din el-sparkesykkel?

Hvilke dekk er optimale for din el-sparkesykkel?

El-sparkesykler kommer med enten punkteringsfrie eller luftfylte dekk. Å unngå punkteringer er flott, men er det noen ulemper med slike dekk? Er de luftfylte virkelig bedre for deg? Hvilke andre faktorer spiller en rolle i kjøreopplevelsen? Velkommen til guiden om dekk.

Punkteringsfrie vs. luftfylte dekk

Våre el-sparkesykler kan noen ganger velges med enten punkteringsfrie eller luftfylte dekk. La oss sammenligne de to alternativene for å se henholdsvis fordeler og ulemper.

Punkteringsfrie dekk

De flate dekkene, også kalt solide eller solide dekk, er laget av gummi og er helt solide; Så de er ikke fylt med luft.

Fordeler

Økt sikkerhet. Punkteringsbestandige dekk kan motstå spiker og glassbiter, er designet for å være veldig holdbare, og du risikerer ikke å få punkteringer, noe som er et trygt sikkerhetsaspekt. Og å unngå et flatt dekk midt i en kjøretur er ikke en dårlig ting. Som et resultat er disse dekkene ideelle for bykjøring der overflaten er glatt og risikoen for å treffe skarpe gjenstander er høy.
Mindre vedlikehold. De trenger normalt ikke å byttes så ofte som luftfylte dekk, og du trenger ikke å sjekke noe lufttrykk. Som et resultat har de også lengre levetid.

Ulemper

Dårligere kjøreopplevelse. Punkteringsfrie dekk oppfattes som "stivere" enn luftfylte dekk og gir ikke like god akselerasjon eller kjørefølelse, spesielt ikke offroad eller på ujevnt underlag.
Tyngre. Punkteringsfrie dekk er tyngre fordi de verken er hule eller fylt med luft. Dette påvirker følelsen av akselerasjon.
Dårligere grep. De flate dekkene har mindre grep på veien, spesielt på vått eller gjørmete underlag.
Kan ikke repareres. Et skadet solid dekk må byttes ut, det kan ikke repareres.
Kan redusere rekkevidden litt.

 

En mulighet er å gjøre som på E4 V2 Max, som har

luftfylt dekk foran og punkteringsfritt dekk bak.

Luftfylte dekk

Luftfylte dekk er de vanligste på el-sparkesykler. Akkurat som et sykkeldekk, er de laget av gummi og fylt med luft.

Fordeler

Godt grep på veien. Luftfylte dekk gir overlegent grep på veien.
Komfortabel tur. De gir en komfortabel kjøreopplevelse selv på ujevnt underlag og absorberer støt og vibrasjoner på en måte som flate dekk ikke gjør.
Gir en roligere tur.

Ulemper

Fare for punktering. Det er alltid en risiko for et flatt dekk. Det er svært viktig å ha riktig lufttrykk i dekkene for at de skal fungere optimalt og ikke risikere å få punktering på grunn av et dekk med for lavt eller for høyt lufttrykk. Hvis du punkterer, vil du mest sannsynlig måtte reparere eller bytte dekk.

 

E2S V2 Pro Long Range med luftfylte dekk

 

Hvilken bør jeg velge?

Hvis komfort og en behagelig, jevn kjøreopplevelse er viktigst for deg, og hvis du kjører mest offroad og på ujevnt underlag, bør du velge luftfylte dekk.

For pålitelighet og punktering unngåelse - velg solide run-flat dekk, de er spesielt egnet for urbane miljøer.

Dekkstørrelse: en faktor å vurdere

De vanligste størrelsene på el-sparkesykler er fra 6 tommer opp til 10 tommer. Dekkstørrelsen påvirker både hastigheten og stabiliteten til en elektrisk scooter.

Med et mindre dekk får du lavere toppfart, men det gir bedre akselerasjon og er lettere å håndtere, spesielt i svinger. Men jo mindre dekkene er, desto mer absorberer el-sparkesykkelen ujevnheter i bakken.

Hvis du ofte kjører på ujevnt underlag, kan et større dekk være et godt valg, og du vil få en høyere toppfart, men de kan være vanskeligere å manøvrere.

Slitemønsteret påvirker i sin tur grepet på overflaten. Noen dekk har slitebanemønstre som er mer egnet for bykjøring, mens andre har slitebanemønstre som er bedre egnet til ujevne overflater eller til og med terrengkjøring.

Se på slitebanen på dekkene for optimal ytelse

Dekkene på en el-sparkesykkel slites ut akkurat som dekkene på sykler og biler. For et godt fast grep på overflaten har dekkene en slitebane. Over tid vil overflaten av slitebanen slites ned. Slitte dekk må byttes ut for å sikre en trygg og optimal tur. Se på hvordan dekkene ser ut når du pakker ut din elektriske sparkesykkel og hold øye med dekkets slitebane med jevne mellomrom.
Du kan bestille nye dekk på vår nettside.

Vil du unngå punktert dekk?

For å unngå punkteringer er det viktig at dekkene har riktig lufttrykk. Dekk med riktig lufttrykk gir den absolutt beste ytelsen, kjøreopplevelsen, kontrollen og hastigheten.
Lufttrykket måles i bar, og jo flere bar dekkene har, desto høyere er lufttrykket i dem. Men stopp, stopp, en høyere bar betyr ikke at du har mer luft i dekkene eller får bedre støtdemping; Det betyr bare at luften jobber hardere og gir et høyere trykk i dekket.
Dekk som har for høyt lufttrykk kan føre til ujevn kjøring og gjøre el-sparkesykkelen vanskeligere å styre.
Hvor mye dekkene på akkurat din el-sparkesykkelmodell skal ha, bør oppgis i den medfølgende brukermanual og på dekkene.