Hvordan vinterlagre elsparkesykkelen? Hvordan vinterlagre elsparkesykkelen?

Hvordan vinterlagre elsparkesykkelen?

Tips_verksted.jpg

I denne artikkelen gir vi deg veiledning på hvordan du skal oppbevare ditt produkt over vinteren, samt generelle tips til vedlikehold.

 

LAGRING

1. Rengjør produktet med en litt fuktig klut. Fjern skit og møkk som har satt seg på produktet. Bruk gjerne våtservietter, tannbørste og Q-tips for å komme til på vanskelige steder.

2. Dersom du har brukt produktet ute etter veier og gangveier har blitt saltet, er det ekstremt viktig å bruke «salt remover», eller tilsvarende produkter for å hindre at produktet korroderer. NB! Skader som følge av salt dekkes ikke.

3. Spray WD40 på diverse bevegelige deler samt bolter. (ikke bruk på plast)
4. Fyll luft i dekkene til anbefalt lufttrykk (3,4-4 bar, eller 50-60psi).
5. Lad produktet ditt til 60-80%. NB! Lad det til maks 80%, Lithium batterier skal ikke lagres fulladet, de skal heller ikke lagres med lav strømprosent.
6. Lagre din elsparkesykkel på et tørt sted, temperatur mellom 5-25 grader.

7. Det er ekstremt viktig å vedlikeholdslade den minst 1. gang hver måned opptil 60-80%, ved avvik skades batteriet. Lithiumbatterier har en prosess som konstant «går rundt» for å holde seg i live. Denne prosessen «spiser» av strømmen, og batteriprosenten minker derfor over tid. Når batteriprosenten er for lav, vil batteriet etter hvert «spise» av battericellene for å holde seg i live.

Dette er hva som skader batteriet og fører til redusert ytelse og etter hvert defekt batteri. Dette gjelder alle lithiumbatterier og du burde bruke samme praksis for alle dine produkter med slike batterier. Telefoner og laptoper er noen eksempler på andre produkter som bruker lithiumbatterier. Hvor mye batteriprosenten minker over tid avhenger av temperaturen der det oppbevares, unngå derfor å oppbevar batteriet på et for kaldt sted.

NÅR PRODUKTET SKAL BRUKES IGJEN

Fyll luft i dekkene, 3,4-4 bar.

Se til at spaken til foldemekanismen sitter godt når staget er i oppreist stilling. Sjekk at det ikke er slark i foldemekanismen. Stram foldemekanisme ved behov.

Hvordan unngå slark i styrestaget? Det er veldig viktig med aktiv vektfordeling på ståbrettet, hvor du har en fot fremme og en fot plassert bak. Ved akselerasjon fordeler du vekten mer til den bakerste foten. Ved bremsing fordeler du vekten mer til den fremste foten. Dette er for å unngå slitasje på styrestaget. Som følge av vektstangprinsippet blir kraften belastet nederst på styrestaget enorm ved full akselerasjon & full nedbremsing når man drar og lener seg på styret. Dette unngår man ved aktiv vektfordeling.

Sjekk jevnlig alle skruer og stram ved behov. Ved hyppig bruk sjekk en gang hver 1-2 uker. Dette avhenger også av underlaget produktet brukes på. For eksempel bruk på brostein vil føre til oftere behov for stramming

Lad opp sparkesykkelen til 100% før første tur og la den stå en time ekstra etter at den viser at batteriet er fullt.

Sjekk alltid bremsen før du tar i bruk produktet. Dersom den ikke bremser tilstrekkelig, må dette utbedres før produktet tas i bruk.

For diverse hjelpevideoer, reparasjonsguider, brukermanualer osv., trykk deg inn på ditt produkt her.

GENERELLE TIPS FOR VEDLIKEHOLD

Sjekk jevnlig at det er korrekt lufttrykk i dekkene for å unngå punkteringer, hold det mellom 3,4-4 bar (50-60psi). (Punkteringer dekkes ikke av garantien)

Opplever du noen form for slark i staget så skal sparkesykkelen ikke brukes før dette har blitt utbedret. Hvor ofte du må etterstramme avhenger av bruk. Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, ta kontakt med kundeservice.

Gjør det til en rutine at det ofte og jevnlig sjekkes at skruer sitter godt og evt. strammes inn da skruer kan bli noe løse under kjøring grunnet mye vibrering. Loctite/gjengelim er en god løsning for å få skruene til å sitte enda litt bedre.

Lagre sparkesykkelen på et tørt sted, mellom 5 og 25 grader.
Det er viktig med vedlikeholdsladning, minimum 1 gang i måneden. Hele året. Unngå å la batteriet gå under 10%, ved lav batteriprosent er det viktig å lade med en gang.

Bremsen må justeres og etterstrammes ved behov. Ta kontakt for veiledning, eller se vårt hjelpesenter. Sjekk alltid bremsen før du tar i bruk produktet. Dersom den ikke bremser tilstrekkelig, må dette utbedres før produktet tas i bruk. Produkter med skivebrems behøver å bytte bremseklosser ved behov. Dette kan bestilles i nettbutikken. Dersom du ikke finner produktet du leter etter, ta kontakt med verkstedet på service@e-wheels.no

Unngå vanndammer og tungt regn. Skulle du være så uheldig at din sparkesykkel får en ytre skade i form av sprekker o.l. så vil dette redusere produktets vannresistens.

Ved vasking av sparkesykkelen anbefaler vi bruke en fuktig klut. Bruk WD40 på bevegelige deler, bolter o.l. (ikke bruk på plast)

Dersom du har brukt produktet ute etter veier og gangveier har blitt saltet, er det ekstremt viktig å bruke «salt remover», eller tilsvarende produkter for å hindre at produktet korroderer. NB! Skader som følge av salt dekkes ikke.

Følg alle disse rådene så vil kjøregleden bli mye større.

Dersom du har spørsmål ta gjerne kontakt med vår kundeservice her

ewheels_jpg.jpg