Hva er uforsvarlig bruk - og oppbevaring av sykkel ? Hva er uforsvarlig bruk - og oppbevaring av sykkel ?

Hva er uforsvarlig bruk - og oppbevaring av sykkel ?

Det er flere kategorier som går innunder uforsvarlig bruk - og oppbevaring av sykkel. Noen av de viktigste punktene det er viktig å ha kontroll på er:

 

1. Bruk av sykkel når display ikke viser fart. 

Bruk av sykkel når display ikke viser fart resulterer i at sykkel kjører uten fartskontroll, som i verste fall kan ødelegge motor. 

2. Oppbevaring i ugunstig klima når sykkel ikke er i bruk:

Oppbevaring av elektriske komponenter utendørs er en selvskreven oppskrift for defeksjon av elektriske komponenter. Et Nordisk klima med skiftende vær - og vindforhold tærer på elektronikken på sykkelen, og dersom sykkel står mye i ro uten at sykkelen får jobbet, kan elektronikk (og forsåvidt motor) ødelegges. I tillegg er mange av de mekaniske komponentene laget av materialer som oksideres i kontakt med fukt. Det vil si at b.la rust og korrosjon kan oppstå. 

Sykkel skal helst stå i et innendørs, tørt, varmt klima for å senke sannsynligheten for diverse problemer. 

3.Bruk av sykkel i upassende terreng

Bruk av sykkel i upassende terreng fører til enorme utfordringer for b.la ramme, låsemekanismer, elektronikk. Brukes for eksempel en Randolph (bysykkel) i utfordrende skogsterreng som i utgangspunktet krever dempere (Jason, All terrain etc), kan sykkelrammen få kompresjonsskader. 

Uforsvarlig bruk - og oppbevaring går ikke på reklamasjon. 

 

Du kan kontakte kundeservice her 

Besøk oss her