Reise kollektivt med elsparkesykkel Reise kollektivt med elsparkesykkel

Reise kollektivt med elsparkesykkel

El-sparkesykkel har blitt veldig populært de siste årene, noe som har skapt nye regler for kollektivtransporten. For at alle skal ha det behagelig og trygt er det viktig at du holder deg oppdatert på hva som gjelder når du reiser kollektivt med din elsparkesykkel. Her får du litt hjelp på reisen:

Kan jeg ta med elsparkesykkelen min på:

Toget?

Ja, du kan ta med elsparkesykkelen din på toget, perrongen og i billetthallen, så lenge den er sammenslått og ikke mer enn 120cm i sammenslått posisjon. Den regnes da som håndbagasje.  

Den sammenfoldede sparkesykkelen bør plasseres i bagasjebrettet eller ved føttene dine. Den må ikke settes på hattehyllen og du må ikke lade litiumbatteriet om bord.

Bussen?


Ja, du kan ta med elsparkesykkelen på bussen så lenge du har den sammenslått og det er ledig plass. Hvis det er midt i rushen og bussjåføren sier det er for lite plass må du handle deretter. Du må ikke betale ekstra for å ha med el-sparkseykkelen så lenge den er sammenslått og du får den under armen.

T-banen og trikken?


Ja, du kan ta med el-sparkesykkelen på t-banen og trikken så lenge sparkesykkelen er sammenslått og er "liten" nok. Ruter har definert "liten sparkesykkel" som at den kan bæres under armen. Det må også være nok plass inne på t-banen og trikken.
Så lenge kvalifikasjonene over er tilfredsstilt, vil det heller ikke påføres ekstra kostander og ta med sparkesykkelen på T-banen og trikken.

Reglene for å reise med elektrisk sparkesykkel oppdateres av og til og kan variere fra by til by. Følg med på hva som gjelder og hør alltid på de som er ansvarlig for kjøretøyet du skal benytte. Vi anbefaler deg å sette deg inn i de nye el-sparkesykkel reglene også!

 

Bærebag for el-sparkseykkel - perfekt for transport og lagring

Vi tilbyr bærebag som er perfekte for reising med kollektivtranport.
Med denne lette bærebagen kan du enkelt pakke sammen el sparkesykkelen når du skal reise, eller når du skal legge den bort fra sesongen.

Dersom du lurer på noe annent vedrørende vår bedrift og våre produkter kan du gjerne sjekke våre svar på våre oftest stilte spørsmål.

Var denne artikkelen nyttig?